Британія запідозрила ГРУ в отруєнні Скрипалів

Читать на русском
До отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії причетні співробітники ГРУ.

До отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії причетні співробітники ГРУ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє американське видання The New York Times.

Отруєння Скрипалів: хронологія подійПоліція Великобританії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Американське видання The New York Times повідомляє, що до отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії причетні співробітники ГРУ.

Журналісти, посилаючись на дані чиновників Великобританії, повідомляють, що отруєння Скрипалів в Солсбері отрутою Новачок було проведено діючими або колишніми співробітниками ГРУ.

Також, джерело в керівництві США зазначило, що правоохоронці невдовзі зможуть назвати конкретних людей, які провели операцію з отруєнням.

У той же час, відзначає видання, слідчі припускають, що до отруєння причетні інші російські спецслужби.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок (радянського виробництва) у березні 2018 року. За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стояла Росія. Екс-агента і його доньку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.

У відповідь на отруєння Британія вислала декілька російських дипломатів. Солідарність з Лондоном висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.

Росія заперечує причетність до отруєння Скрипалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: