Проект постанови про висунення Сенцова на Нобелівську премію миру з'явився в Раді

Читать на русском
Сенцова хочуть номінувати. Проект постанови парламенту про заяву в Норвезький Нобелівський комітет зареєстрований в Раді.

У Верховній раді України зареєстровано проект постанови парламенту про заяву в Норвезький Нобелівський комітет з висунення кандидатури українського кінорежисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Відповідний проект постанови № 9040 зареєстрований сьогодні на сайті ВРУ.

Сенцова пропонують номінувати на Нобелівську премію. Чи матиме це ефект та чого чекає РФ?Колишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера Олега Сенцова, який голодує більш ніж 100 днів, на Нобелівську премію миру.

Проект постанови № 9040 авторства низки народних депутатів від фракції «Блок Петра Порошенка», а також їх колег по парламенту з «Народного фронту» спрямований на розгляд керівництва ВРУ.

Відзначимо, що текст проекту постанови і супровідних документів на сайті парламенту поки немає.

Нагадаємо, 28 серпня колишній президент Польщі і нобелівський лауреат Лех Валенса запропонував висунути Олега Сенцова на Нобелівську премію миру. Зазначимо, що на сайті Польської кіноакадемії опубліковано відповідний лист Валенси.

Також стало відомо, що в РФ заявили, що загроз для життя українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже 113-й день, немає.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що український політв'язень, який голодує більш ніж 100 днів у російській колонії, не вірить у те, що воля близька.

Як повідомлялося, Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: