Парламентарі опрацюють законопроект про блокування сайтів

Читать на русском
У парламенті створять робочу групу щодо законопроекту про блокування сайтів. Нардепи говорять, що силовики визнали всі свої помилки.

Парламентський комітет із питань інформатизації та зв'язку відправив на доопрацювання законопроект №6688, який дозволить без рішення суду блокувати сайти на 48 годин.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення ухвалили на засіданні у вівторок, 4 вересня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Досудове блокування сайтів: український законопроект написаний під копірку з РосієюМожливість блокувати сайти без рішення суду приваблює не лише російську владу. Аналогічний законопроект чекає голосування у Верховній Раді. Ми вивчали, наскільки він перегукується із законодавством Російської Федерації.

За словами голови комітету Олександра Данченка, буде створена робоча група з підготовки законопроекту.

Відзначається, що «інформаційний» комітет не є головним у законопроекті №6688. Головним визначений комітет із питань нацбезпеки і оборони, який раніше рекомендував парламенту ухвалити ініціативу в першому читанні.

«У мене була розмова з представниками спецслужб. На сьогодні вони розуміють ситуацію, розуміють ті некоректності, які, грубо кажучи, були там допущені. Я точно можу сказати, що вони готові працювати. У мене є попередня домовленість про створення робочої групи», – сказав Данченко.

Він зазначив, що робоча група, до якої увійдуть представники галузі та спецслужб, може бути створена наступного тижня.

Нагадаємо, законопроект, яким СБУ хочуть дозволити блокувати сайти, вже внесли до порядку денного Верховної Ради.

Парламентський комітет із питань нацбезпеки і оборони рекомендував нардепам ухвалити в першому читанні законопроект №6688, який дозволяє тимчасово блокувати інформаційні ресурси. Авторами закону є нардепи з комітету нацбезпеки і оборони Іван Вінник (БПП), Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновол (обидва – НФ).

У Раді Європи заявили про загрозу свободі слова з боку української держави через законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері», який дозволяє досудове блокування сайтів.

10 липня один з авторів законопроекту Вінник заявив, що законопроект №6688 є недосконалим і буде доопрацьований.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: