Нардепи відмовилися розглядати блокування сайтів

Читать на русском
На засіданні в четвер, 5 липня, Верховна Рада не включила до порядку денного для розгляду законопроект про позасудове блокування сайтів.

На засіданні в четвер, 5 липня, Верховна Рада не включила до порядку денного для розгляду законопроект №6688 про позасудове блокування сайтів.

Як пише «Слово і Діло», «за» розгляд закону сьогодні висловилися загалом 158 народних депутатів.

Досудове блокування сайтів: український законопроект написаний під копірку з РосієюМожливість блокувати сайти без рішення суду приваблює не лише російську владу. Аналогічний законопроект чекає голосування у Верховній Раді. Ми вивчали, наскільки він перегукується із законодавством Російської Федерації.
  Проектом пропонується в Кримінальному процесуальному кодексі запровадити поняття «тимчасове блокування інформаційного ресурсу». Передбачено, що тимчасово блокувати інформаційний ресурс можна під час досудового розслідування за рішенням суду.

У виняткових випадках, коли є загроза для життя людей або здійснення іншого тяжкого злочину пропонується блокувати сайти за постановою прокурора або слідчого не більш ніж на 48 годин. У такому випадку прокурор або слідчий зобов'язаний негайно звернутися до суду з клопотанням про блокування ресурсу.

Блокування сайтів: що пропонують українцям та які зміни потрібніВерховна Рада включила до порядку денного законопроект про позасудове блокування сайтів. Оцінили ініціативу експерти.

Напередодні комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони рекомендував парламенту ухвалити законопроект за основу та доопрацювати до другого читання з урахуванням практики ЄСПЛ і застосування Конвенції про основоположні права і свободи людини.

Раніше стало відомо, до чого може призвести дозвіл депутатів на блокування сайтів без рішення суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: