Порядок денний Ради: діяльність ДБР та питання інтелектуальної власності

Читать на русском
Вранці відбудеться урочисте відкриття нової сесії. Потім заплановані виступи від депутатських фракцій та груп.

У Верховній Раді у вівторок, 4 вересня, відкриється дев'ята сесія VIII скликання. Народні обранці планують розглянути питання інтелектуальної власності й запланувати на осінь парламентські слухання.

Про це свідчить план роботи на 4 вересня, оприлюднений на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у серпніНезважаючи на літні канікули, в серпні нардепи подали до Ради 23 законопроекти. Найбільше законодавчих ініціатив підготували депутати фракції БПП.

Вранці відбудеться урочисте відкриття нової сесії. Потім заплановані виступи від депутатських фракцій і груп.

Парламент має розпочати роботу із затвердження проекту порядку денного сесії. Хоча спікер ВР Андрій Парубій уже сказав, що два комітети ще й досі не подали своїх пропозицій, тому він ставитиме на голосування спочатку план на тиждень, а вже згодом – на всю сесію.

Депутати мають намір розглянути питання інтелектуальної власності, зокрема в другому читанні про публікацію даних щодо видачі контрольних марок. Також у другому читанні планують розглянути питання про транскордонне співробітництво, а крім того – про інвестиційну привабливість будівництва об'єктів відновлюваної енергетики.

Депутати хочуть запланувати декілька парламентських слухань на осінь і зиму.

Верховна Рада також планує приділити увагу регулюванню діяльності Державного бюро розслідувань (ідеться про законопроект у другому читанні).

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в понеділок, 3 вересня, на зустрічі з керівництвом Верховної Ради й представниками парламентських фракцій озвучив статті Конституції до яких пропонує ВР внести зміни.

Також з'ясувалися плани України щодо договору про дружбу з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: