Омелян озвучив втрати портів у Азовському морі

Читать на русском
У двох українських портах в останні місяці значно скоротився вантажопотік. В одному – на 10 відсотків, у другому – на 20 відсотків.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вантажопотік морського порту Маріуполя впав на 10%, а Бердянська – на 20%.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 31 серпня, повідомляє «Укрінформ».

«Ми бачимо прямі втрати для двох наших морських портів. Падіння вантажопотоку в Маріуполі – понад 10%, у Бердянську – понад 20%. Це серйозні цифри», – сказав Омелян.

Він додав, що цій темі буде присвячене засідання Ради нацбезпеки і оборони.

За його словами, кількість затримок та арештів суден, що прямують до/з українських портів через Керченську протоку, станом на 17 липня становила 148 одиниць.

Раніше повідомлялося, що Порошенко скликав РНБО щодо ситуації в Азовському морі.

Нагадаємо, в Україні виключили денонсацію договору з Росією щодо Азовського моря, оскільки це дало б можливість РФ заявити про територіальний спір.

У липні президент Петро Порошенко доручив міністру оборони, очільнику Генштабу та командуванню ВМС вжити заходів, щоб зупинити російські провокації щодо блокування входження суден до українських портів у Азовському морі.

Держдепартамент США закликав Росію не перешкоджати міжнародним морським перевезенням в Азовському морі та Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: