Дані розвідки: на Донбасі помічені додаткові артилерійські підрозділи бойовиків

Читать на русском
Терористи використовують період так званого шкільного перемир'я для нарощування бойових можливостей з'єднань та частин 1 і 2 АК Збройних сил РФ.

Російське окупаційне командування використовує період так званого «шкільного перемир'я» для нарощування бойових можливостей з'єднань та частин 1 і 2 АК Збройних сил РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на дані розвідки на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Зведення ООС: «шкільне перемир'я» вже порушили бойовикиБойовики двічі порушили режим тиші у перший день шкільного перемир'я. Загалом же в АТО було 32 обстріли.

За його словами, на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей із Росії прибувають додаткові артилерійські підрозділи, які мають на озброєнні реактивні системи залпового вогню. Підрозділи розміщуються в основному на територіях об'єктів «державної комунальної власності», в тому числі освітніх і медичних установ.

У Міноборони розповіли, що в зв'язку з цим місцеві окупаційні адміністрації примусово переводять всіх працівників, задіяних у сфері забезпечення роботи освітніх і медичних установ, до категорії «держслужбовців».

Відзначимо, що зазначений статус автоматично обумовлює заборону виїзду на територію, підконтрольну уряду України та інші обмеження цивільних прав. Додамо, що нововведення викликало негативну реакцію серед працівників сфери освіти та медицини на окупованих територіях.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала на Донбасі нові обстріли.

Також на Донбасі пункт пропуску «Новотроїцьке» знову запрацював.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: