«Шкільне перемир'я»: ОБСЄ зафіксувала нові обстріли

Читать на русском
Перемир'я нема. З початку цієї доби спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на сході України.

Від початку цієї доби спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню на сході України.

Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє прес-служба місії, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що на Донбасі буде розгорнута миротворча операціяСказано 22 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«СММ зафіксувала понад 70 порушень режиму припинення вогню. Сторонам необхідно виконати свої підтверджені зобов’язання щодо припинення вогню. Вогонь має припинитися негайно в цілях захисту українців по обидва боки лінії зіткнення», - кінець цитати.

Нагадаємо, у середу, 29 серпня, нове перемир'я на Донбасі вступило в силу. Воно пов'язане з початком навчального року. Бойові дії повинні бути зупинені уздовж всієї лінії розмежування.

Новий режим тиші на Донбасі був узгоджений в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 серпня.

Як відомо, протягом «хлібного перемир'я» 1 липня-20 серпня українська сторона зафіксувала майже півтори тисячі обстрілів з боку бойовиків, зокрема й із забороненого Мінськими угодами зброї.

Раніше в ОБСЄ повідомили, що літо цього року на південному сході України стало найспокійнішим щодо напруженості збройного конфлікту з його початку в 2014 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: