Трамп обговорив з юристами можливість імпічменту

Читать на русском
Радники президента США побоюються потенційної зачистки Білого дому в разі перемоги демократів на проміжних виборах.

Президент США Дональд Трамп проконсультувався зі своїми особистими адвокатами про ймовірність початку його імпічменту.

Як пише «Слово і Діло», про це пише газета The Washington Post.

Його юрист Рудольф Джуліані заявив газеті, що вони з Трампом багато разів говорили про імпічмент у різний для цього час.

Газета пише, що радники Трампа стурбовані тим, що президенту США не вистачає персоналу і юридичної стратегії, щоб захистити себе від потенційної зачистки Білого дому в разі, якщо демократи отримають перемогу на листопадових проміжних виборах. Імовірно, це призведе до повісток до суду для декого зі співробітників адміністрації Трампа чи початку особисто для нього процедури імпічменту, йдеться в матеріалі.

Джерела повідомили, що радники президента США також обговорили питання про залучення досвідченої юридичної сили до команди Білого дому.

Як зазначає WP, перспектива імпічменту Трампа в центрі уваги громадськості після подій минулого тижня. Тоді колишній особистий адвокат президента США Майкл Коен сказав у суді, що виконував незаконні дії за вказівкою Трампа.

Окрім цього, колишнього голову передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта визнали винним у податковому шахрайстві за вісьмома пунктами з вісімнадцяти.

Згідно з новими опитуваннями, ідею імпічменту Трампу підтримують 44% американців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: