Американці висловили думку про можливий імпічмент Трампу

Читать на русском
Опитування було проведено після того, як колишній адвокат президента заявив, що скоїв злочин за його вказівкою.

Ідею імпічменту президенту США Дональду Трампу підтримують 44% американців.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані опитування Axios і Survey Monkey, опубліковані в газеті Хілл, повідомляє у вівторок, 28 серпня, Інтерфакс-Україна.

Імпічмент президента США: чому Трамп може повторити долю ХрущоваЩе до початку президентства Трампа про його персону було багато суперечок. Суспільство розділилося на прихильників і противників. ЗМІ дедалі частіше пишуть про падіння рейтингу та імпічмент Трампа. Ситуацію оцінили експерти.

Відзначається, що серед прихильників Демократичної партії за початок процедури відсторонення президента США виступають 79% опитаних, серед республіканців - лише 9%. У той же час, 49% респондентів, що не відносяться ні до однієї з партій, також підтримують ідею імпічменту.

Опитування було проведено після того, як колишній адвокат Трампа Майкл Коен визнав себе винним у шахрайстві з банківськими рахунками, приховуванні податків і порушенні законів про фінансування передвиборної кампанії.

Дані опитування свідчать, що 64% ​​опитаних впевнені, що Трампу було відомо про дані порушення Коена, і він може бути до них причетний.

Опитування проводилося в інтернеті серед 4362 повнолітніх американців у період з 22 по 24 серпня.

Нагадаємо, в червні, згідно з результатами дослідження CNN і центру суспільно-політичних досліджень SSRS, кількість людей, готових підтримати імпічмент Трампу, становила 42%.

Минулого тижня адвокат Трампа заявив, що в разі імпічменту Трампу в США почнеться бунт. Захисник президента вважає, що для імпічменту немає ніяких підстав, а заява Майкла Коена - брехня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: