У Конгресі США міркують над імпічментом Трампу

Читать на русском
Скандальні слова президента США Дональда Трампа щодо мігрантів з країн Африки, Гаїті та Сальвадора викликали обурення не тільки цих державах, але і в самому Вашингтоні.

Скандальні слова президента США Дональда Трампа щодо мігрантів з країн Африки, Гаїті та Сальвадора викликали обурення не тільки цих державах, але і в самому Вашингтоні.

У Конгресі США вкотре задумалися про дострокове припинення повноважень голови держави, заявив член палати представників Ел Грін, пише «Слово і Діло».

Конгресмен має намір вже наступного тижня поставити на голосування питання про імпічмент Трампа через його «расистську риторику».

«Засудження конгресом расистської риторики недостатньо. Розмови в конгресі нічого не значать, вага має (лише) наше голосування. Наступного тижня я знову поставлю (на голосування) резолюцію про імпічмент президента Дональда Трампа», - написав Грін у своєму Twitter.

На початку грудня аналогічний проект Гріна підтримали 58 членів палати представників від Демократичної партії, що виявилося недостатньо для проходження ініціативи.

Раніше група сенаторів побувала в Білому домі, щоб запропонувати президенту компромісну угоду, що стосується мігрантів з Гаїті, Сальвадора і країн Африки. Трамп назвав «брудними дірами» кілька країн, з яких в США прибувають мігранти. Він підкреслив, що слід прагнути до того, щоб в США прибували люди, наприклад, з Норвегії.

Нагадаємо, Трамп підтвердив повідомлення в ЗМІ про скасування його візиту до Великобританії, запланованого на кінець лютого.

Раніше повідомлялося, що американцям порадили бути обережними під час поїздок до України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: