У Києві встановили меморіал із нагоди роковин Іловайської трагедії

Читать на русском
Електронний термінал, який працюватиме на Михайлівській площі біля Стіни пам'яті, був встановлений на кошти батьків та знайомих полеглих бійців.

З нагоди роковин Іловайської трагедії в середу, 29 серпня, в Києві відкрили електронний меморіал із Книгою пам'яті бійців, які загинули на Донбасі в боях проти окупаційних військ РФ.

Четверті роковини Іловайської трагедії. Чи покарають винних?Сьогодні відзначаються вже четверті роковини початку виходу українських військових з Іловайського котла в Донецькій області.

Наразі до неї внесені імена 3906 загиблих із червня 2014 року, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«22 червня 2014 року був заснований електронний ресурс «Книга пам'яті», куди почали вносити імена всіх військовослужбовців, всіх добровольців. На базі цієї електронної книги ми зробили меморіал «Стіна народної пам'яті» й постійно оновлюємо базу», – розповів координатор проекту Роман Федчук.

За його словами, електронний термінал, який працюватиме на Михайлівській площі біля Стіни пам'яті, був встановлений на кошти батьків та знайомих полеглих бійців.

Також нагадаємо, 29 серпня під посольством Російської Федерації в Києві активісти провели акцію «Путін, за Іловайськ відповіси» й встановили на проїжджій частині 366 білих хрестів на згадку про жертв Іловайської трагедії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: