Назвали кількість російських військових, загиблих під Іловайськом

Читать на русском
У боях під Іловайськом Донецької області 24-29 серпня 2014 року загинули понад 200 російських військових.

У боях під Іловайськом Донецької області 24-29 серпня 2014 року загинули понад 200 російських військових.

Трагедія під Іловайськом: чи будуть покарані винніПричиною трагедії під Іловайськом стало не тільки вторгнення російської армії, а й проблеми з командуванням штабу АТО.

Про це заявив полковник, начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Олексій Ноздрачов на брифінгу 28 серпня, пише «Слово і Діло».

«За інформацією, отриманою від різних розвідувальних органів та за результатами нашої роботи, під час Іловайських подій загинули трохи більш ніж 200 військовослужбовців Російської Федерації», – сказав полковник.

За його словами, також близько 300 військовослужбовців РФ, які брали участь у контрнаступі та блокуванні Іловайська, були поранені.

Нагадаємо, 18 серпня 2014 року українські війська контролювали велику частину Іловайська. Але після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. 29 серпня президент РФ Володимир Путін звернувся до бойовиків із закликом зробити гуманітарний коридор для відходу українських військ. 30 серпня сили АТО почали вихід із міста, але бойовики їх розстріляли. Міністерство оборони заявило, що в Іловайську загинули близько 108 українських військових, сотні були поранені й захоплені в полон. За підтвердженими даними військової прокуратури, в Іловайському котлі загинули 366 військових, 429 були поранені.

Раніше була названа причина відправлення добровольців до Іловайська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: