Зведення ООС: нові обстріли та жертви на Донбасі

Читать на русском
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Минулої доби бойовики 23 рази порушили режим тиші - 2 українських військових поранені, ще 2 - отримали бойові травми. Вночі поточної доби окупанти двічі обстріляли позиції ОС.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

Закон про нацбезпеку та стандарти НАТО для армії: чи є зв'язок?Парламент має до кінця тижня ухвалити закон про національну безпеку, оскільки це кінцевий термін перед проведенням саміту НАТО. Про документ говорили експерти.

«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із мінометів калібру 82 і 120 мм, ствольної артилерії калібру 122 мм. Ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Південне, Новотроїцьке, Гнутове, Лебединське, Водяне, Широкине», - підкреслили у штабі.

«У районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Гнутове, Водяне окупанти здійснили 5 обстрілів позицій Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів та ствольної артилерії.При загостренні ситуації підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь для придушення вогневих засобів противника», - йдеться у звіті.

Унаслідок обстрілів двоє українських військових поранені, ще 2 - отримали бойові травми.

«Також вчора в результаті підриву на мінно-вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання один військовослужбовець зазнав поранень і ще один - бойового травмування. Ще 2 військовослужбовців загинули та один отримав бойову травму з особистої необережності внаслідок спрацювання вибухового пристрою», - наголосили у прес-центрі.

За даними розвідки, 3 окупантів знищено, 7 отримали поранення.

Ніч у районі проведення ООС пройшла без застосування важкого озброєння, але бойовики двічі відкривав вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Павлополя та Водяного.

Раніше стало відомо, що держсекретар США і глава МЗС Канади поговорили про Україну.

Також за інформацією посла, НАТО не готове розширювати партнерство з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: