ГПУ зафіксувала докази фінансування бойовиків Росією

Читать на русском

Під час виконання завдань військовослужбовцями обєднання сил на околицях населеного пункту Павлопіль (Донецька область) виявлені мінно-вибухові пристрої ПМН-2.

У Донецькій області ГПУ задокументувала докази фінансування Росією бойовиків – у двох населених пунктах виявили міни, які на озброєнні Збройних сил України не перебувають.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«За попередньою інформацією, зазначені зразки мінно-вибухових пристроїв на озброєнні Збройних сил України не перебувають і не використовуються», – йдеться в повідомленні.

Так, під час виконання одного із завдань на околицях населеного пункту Гранітне (Донецька область) військовослужбовцями Об'єднаних сил виявлений мінно-вибуховий пристрій, який був ідентифікований як неконтактний вибуховий пристрій НПП-П «Охота».

Відповідно до тактико-технічних характеристик, МВП-П «Охота» являє собою комплект протипіхотних мін (5 шт.), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики. НПП має блок управління з елементами живлення, що дозволяє противнику використовувати міни не лише дистанційно, але й в автономному режимі.

Ситуація в ООС: за місяць зафіксували понад тисячу обстрілівУ зоні проведення ООС за місяць зафіксували більш ніж тисячу обстрілів. Найбільш неспокійним днем стало 12 серпня.

Крім цього, під час виконання завдань військовослужбовцями Об'єднаних сил на околицях населеного пункту Павлопіль (Донецька область) виявлені мінно-вибухові пристрої ПМН-2.

«З урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння їх використання на території Донецької області свідчить про військову агресію Збройних сил Російської Федерації та підконтрольних ним незаконних збройних формувань», – відзначили в ГПУ.

Відповідно до тактико-технічних характеристик, мінно-вибуховий пристрій УМН-2 призначений для ураження живої сили, що своєю чергою створює небезпеку для життя та здоровь'я цивільного населення Донецької області.

У результаті проведених слідчих (розшукових) дій 22 серпня зазначені зразки озброєння вилучені під час огляду місця події й наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Як стало відомо раніше, СБУ заблокувала нелегальні поставки зброї до Росії.

Також нагадаємо, бойовики обстріляли дитячий садок на Донбасі, є поранена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: