Військові на Донбасі підірвалися на мінах, є жертви

Читать на русском
На луганському напрямку в районі відповідальності однієї з бригад сталося відразу два випадки підриву.

Двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули, один отримав поранення, троє - бойові травми внаслідок підриву на мінно-вибуховому пристрої на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у вечірньому зведенні в неділю, 26 серпня, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 26 серпняСитуація на сході країни станом на 26 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зазначається, що на луганському напрямку в районі відповідальності однієї з бригад мали місце відразу два випадки підриву на мінно-вибуховому пристрої.

«В одному з них, виконуючи бойове розпорядження командира батальйону з перевірки мінно-вибухових загороджень, в результаті підриву на вибуховому пристрої один військовослужбовець був поранений, ще один отримав травми», - йдеться в повідомленні.

При цьому в районі оборони іншого батальйону «через особисту необережність військовослужбовця стався підрив мінно-вибухового пристрою, в результаті чого двоє військовослужбовців загинули, двоє отримали бойові травми».

За цими фактами проводиться ретельна перевірка.

Водночас протягом поточної доби сепаратисти шість разів порушили режим припинення вогню.

«Противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під обстріл потрапили позиції Об'єднаних сил в районах населених пунктів Луганське, Південне, Новотроїцьке, Водяне, Гнутове і Лебединське. У всіх випадках командири підрозділів приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника з метою змусити його припинити обстріл», - розповіли в штабі.

Нагадаємо, що за добу 25 серпня сепаратисти 33 рази обстріляли позиції ЗСУ, у тому числі сім разів з важкого озброєння. Тоді минулося без втрат.

Раніше в районі Кримського загинули п'ять українських військових, ще сім отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: