У МОН розповіли, якими будуть шкільні канікули цього року

Читать на русском
Українські школярі протягом року відпочиватимуть не більше 30 календарних днів.  Перші осінні канікули розпочнуться з 29 жовтня по 4 листопада.

Перед початком навчального року оприлюднені рекомендації щодо розкладу шкільних канікул на новий 2018-2019 навчальний рік.

Як пише «Слово і Діло», Міністерством освіти і науки рекомендовано закладам освіти як завжди почати навчальний рік 1 вересня і відпускати учнів на осінні, зимові і весняні канікули.

Реформа освіти: що з 1 вересня зміниться для першокласниківРеформа освіти стартує в Україні з 1 вересня. Першими зміни на собі відчують першокласники.

Вказується, що період відпочинку протягом року не може перевищувати 30 календарних днів.

Так, відповідно до рекомендацій розклад канікул виглядає так: - осінні: з 29 жовтня по 4 листопада; - зимові: з 22 грудня по 7 січня; - весняні: з 25 по 31 березня.

Тож загальна протяжність планових канікул (без урахування можливих карантинів) складе 30 днів. Дати канікул можуть переноситися в зв’язку з карантином в окремих школах.

У студентів перший навчальний семестр в новому навчальному році розпочнеться 3 вересня і закінчиться 21 грудня. Другий семестр – з 8 січня до 31 травня.

Нагадаємо, Супрун розповіла, як уникнути навантаження на спину від шкільного рюкзака.

Також стало відомо, що старі табелі школярам першого класу замінять на Свідоцтво досягнень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: