Поради Гриневич батькам першокласників до 1 вересня

Читать на русском
Голова Міносвіти дала поради батькам першачків, які зошити купувати та чи законна вимога щодо шкільної форми. Виявляється, це все на розсуд мами й тата, а не школи.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла, що батьки не зобов'язані купувати друковані зошити та шкільну форму.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міносвіти, поради від міністра стосуються й підготовки першокласників.

«Можна й у звичайному зошиті писати (не купувати друковані зошити – ред. ), головне, щоб був підручник або роздатковий матеріал від учителя», – зазначила Лілія Гриневич.

Крім того, школи не можуть змушувати батьків купувати форму конкретних виробників, а батьки мають бути допущені до вирішення питання щодо запровадження та формату шкільної форми в закладі.

«Як правило, вашу дитину не можуть примушувати купувати конкретну шкільну форму, а домовляються, наприклад, що ходять у темному низі та має бути світла сорочечка, а вже колір чи крій не є особливо важливим», – пояснила Гриневич.

Вона також порадила батькам уже зараз, у серпні, поступово повертати дітей до звичного режиму дня, щоб не було стресу для школяра на початку навчання.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» зібрало топ-10 обіцянок Лілії Гриневич.

Також наші аналітики зібрали все про реформу системи освіти у школах та вишах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: