Супрун розповіла, як уникнути навантаження на спину від шкільного рюкзака

Читать на русском
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун перед початком навчального року дала кілька порад, як скласти рюкзак до школи, щоб у дитини не було навантаження на спину.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун перед початком навчального року дала кілька порад, як скласти рюкзак до школи, щоб у дитини не було навантаження на спину.

Про це вона написала в Facebook, передає «Слово і Діло».

Наскільки добре ви знаєте поради Уляни Супрун?Ми зібрали найцікавіші поради в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка розвінчує міфи про способи лікування різних хвороб, та пропонуємо вам перевірити свої знання.

Супрун радить організувати розміщення предметів у рюкзаку таким чином, щоб найбільш важкі були внизу, ближче до центру і до спини. Так, наприклад, у відділенні, яке прилягає до спини дитини, повинні бути книги. Це мінімізує ризики травми спини.

«Заохочуйте дитину розповідати про будь-який дискомфорт, біль, оніміння або інші відчуттях у спині, шиї, руках або ногах, які виникають під час носіння рюкзака. Не чекайте, коли дитина сама про це повідомить: дуже часто діти сприймають дискомфорт як належне», - заявила Супрун.

Супрун радить стежити, щоб дитина завжди використовувала дві лямки рюкзака: рівномірний розподіл ваги вбереже від викривлення хребта. Для профілактики проблем зі спиною слід щільно затягувати лямки, щоб рюкзак прилягав до спини по всій довжині.

«Слідкуйте за тим, як ваша дитина одягає і знімає рюкзак. Важливо, щоб школяр робив це без зусиль. При необхідності відрегулюйте довжину лямок», - додала Супрун.

У разі, якщо рюкзак важкий, треба прибрати кілька підручників із нього та нести їх у руках.

«Слідкуйте, щоб дитина не нахилявся вперед для компенсації ваги рюкзака. Якщо вам здається, що рюкзак важкуватий для дитини, приберіть декілька підручників із рюкзака, і нехай дитина несе їх у руках (це полегшить навантаження на спину). Якщо вага рюкзака є надмірною і проблема залишається, придбайте другий комплект книжок: один - для дому, інший - для школи», - заявила Супрун.

Відзначимо, що КМДА оприлюднила графік канікул для столичних школярів у новому навчальному році.

Як повідомлялося, ДСНС проводить перевірки стану пожежної безпеки в навчальних закладах перед 1 вересня.

Раніше Супрун розповіла про користь вживання води.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: