Україна звернулася за допомогою до Європи щодо Антикорупційного суду

Читать на русском
В України виникли труднощі з призначенням суддів до Антикорупційного суду. За три тижні документи на участь у конкурсі подали шість кандидатів при 39 посадах.

Україна надіслала запит генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду з проханням допомогти у відборі суддів для Антикорупційного суду.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 28 серпня, заявив постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба, передає «Дзеркало тижня».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Антикорупційний суд запрацює у 2018 роціСказано 16 липня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми надіслали офіційний запит генеральному секретарю Ради Європи з проханням, щоб РЄ взяла участь у відборі суддів нового Антикорупційного суду», – заявив Кулеба.

За його словами, таке ж звернення надіслали до Спеціального комітету експертів Ради Європи зі взаємної оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL), а також до антикорупційного органу Ради Європи GRECO (група держав проти корупції).

Раніше стало відомо, що за три тижні документи на участь у конкурсі на посади суддів Антикорупційного суду подали шість кандидатів при 39 посадах.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів очікують, що формування Антикорупційного суду може бути завершене вже за півроку – в березні 2019-го.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: