Скільки заробляють голови антикорупційних органів в Україні

Читать на русском

Боротьба з корупцією в Україні йде день і ніч. Зараз цим в основному займаються три відомства: Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне агентство з запобігання корупції. До 1 вересня ще має запрацювати Державне бюро розслідувань. Крім скандалів, пов'язаних із діяльністю цих антикорупційних органів, активно обговорюється також зарплата, яку отримують голови та рядові працівники. У суспільстві ніяк не можуть визначитися, чи мають антикорупційні чиновники отримувати середні зарплати чи такі, щоб не було спокуси піддатися тому, з чим борються. «Слово і Діло» розбиралося, скільки антикорупціонери заробили в липні.

Найвищі зарплати платять в Антикорупційному бюро: його голова Артем Ситник минулого місяця заробив більш ніж 151 тисячу гривень. Його заступник Анатолій Новак – майже 142 тисячі гривень. Найнижча зарплата в керівництва Бюро – близько 81 тисячі гривень.

Чому не зважилися звільнити Холодницького?Комісія прокурорів вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності та накласти на Холодницького стягнення у вигляді догани. Чому КДКП обмежилася доганою, міркували експерти.

Не набагато скромніші зарплати в НАЗК. Його очільник Олександр Мангул заробив у липні 117,5 тисяч гривень. Екс-голова Агентства Наталія Корчак, яка тепер займається питаннями забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у відомстві, отримала близько 91 тисячі гривень. Решта членів НАЗК заробили від 75,8 до 87,9 тисячі гривень.

Держбюро розслідувань хоча офіційно ще не запрацювало, але його голова Роман Труба за минулий місяць отримав близько 66 тисяч гривень. Його заступники – 53,2 тисячі гривень та 61,7 тисячі гривень.

Відзначимо, що в Антикорупційній прокуратурі «Слову і Ділу» поки не повідомили розмір зарплат Назара Холодницького та його заступників.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралося, скільки в червні заробили члени Кабінету міністрів України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: