Антикорупційний суд розпочне роботу навесні – голова ВККС

Читать на русском
Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) розраховує, що конкурс на посади суддів Вищого антикорупційного суду завершиться в першій половині лютого 2019 року.

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) розраховує, що конкурс на посади суддів Вищого антикорупційного суду завершиться в першій половині лютого 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі Громадського повідомив голова ВККС Сергій Козьяков.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Антикорупційний суд запрацює у 2018 роціСказано 16 липня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, процедура відбору суддів, згідно з планами комісії, має тривати 7 місяців.

Козьяков нагадав, що ВККС надає рекомендації, після чого затвердити кандидатів має Вища рада правосуддя, а вже тоді рішення передадуть до Адміністрації президента, бо глава держави має підписати відповідний указ.

«Я думаю, що у березні суд буде сформований. Але я не сказав, що запрацює. Для цього потрібно трошки часу. Я думаю що до кінця весни», - заявив голова ВККС.

Нагадаємо, на початку серпня було відкрито конкурс на посади суддів до Верховного та Вищого антикорупційного судів. Їх оголосила Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

У Верховному суді 78 вакансій, у Вищому антикорупційному суді - 39. Документи на конкурси в електронній та паперовій формі будуть прийматися з 8 серпня до 14 вересня. Самі конкурси будуть проходити 6-7 місяців.

7 червня Верховна Рада України у другому читанні схвалила законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: