Лавров розповів про відповідь Росії на санкції США

Читать на русском
Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва відповість на нові санкції США за принципом взаємності.

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва відповість на нові санкції США за принципом взаємності.

Як пише «Слово і Діло», про це Лавров розповів у інтерв'ю словацькій газеті «Правда», повідомляє прес-служба МЗС Росії.

«Спроби розмовляти з Росією мовою ультиматумів безперспективні. При цьому залишаємося відкритими до вибудовування нормальних взаємноввічливих відносин із Вашингтоном на основі реального врахування інтересів один одного», – сказав він.

Нагадаємо, 27 серпня набув чинності перший пакет санкцій США проти Росії в зв'язку із замахом у британському Солсбері на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку Юлію за допомогою речовини «Новачок».

Вашингтон прямо звинуватив Москву в порушенні американського закону 1991 року про контроль над хімічною та біологічною зброєю й заборону її військового застосування. Під нові санкції потрапляє поставка Росії продукції подвійного призначення та експорт товарів і технологій, пов'язаних зі сферою національної безпеки США, а також поставки електроніки, компонентів і технологій для нафтогазової галузі.

Крім того, якщо протягом трьох місяців Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю й не погодиться на допуск міжнародних інспекторів, набуде чинності другий етап санкцій, що передбачає зниження рівня дипломатичних відносин, скорочення до мінімуму взаємної торгівлі й заборона польоту до США для російських авіаліній.

Американські обмежувальні заходи можуть охопити 70% російської економіки та 40% робочої сили.

Посольство Росії в США заявило, що ці санкції є «драконовськімі», а причини їх запровадження «надумані». У МЗС РФ заявили, що Москва не виконуватиме поставлені США умови для зняття нових санкцій і займеться опрацюванням заходів у відповідь на нові санкції США.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що можливе подальше посилення американських санкцій проти Росії можна буде розцінити як оголошення економічної війни, а президент Володимир Путін назвав нові обмежувальні заходи нелегітимними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: