В Україні почало роботу Держбюро розслідувань

Читать на русском
У повному обсязі робота Держбюро буде запущена восени, але для цього знадобиться координація зусиль з іншими держорганами.

У центральному апараті Державного бюро розслідувань України (ДБР) почали роботу 42 переможці конкурсу - головні та провідні спеціалісти управлінь і відділів правового забезпечення, міжнародного співробітництва та зовнішніх комунікацій, режимно-секретної роботи та захисту інформації, внутрішнього аудиту, кадрової роботи та державної служби та інших.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства у четвер, 16 серпня.

Відбір працівників до ДБР: чи буде зірваний запуск нового органуЧлени конкурсної комісії повідомили, що конкурс на посади в Державному бюро розслідувань (ДБР) перебуває під загрозою зриву. Більше знають експерти.

Згідно з повідомленням, перші співробітники Держбюро склали присягу державного службовця.

«Я не обіцяю, що буде легко. І думаю, кожен з вас прийшов сюди, щоб побудувати новий правоохоронний орган, яким ви будете пишатися, яким будуть пишатися ваші родини, ваша країна. У підслідності ДБР - вищі посадові особи, судді, працівники правоохоронних органів, ті, хто скоїв військові злочини. Це люди, які мають можливість уникнути покарання, але ДБР має зламати ці стереотипи. Наша місія - залучення винних до відповідальності, незважаючи на їх посади, зв'язки та ресурси», - зазначив директор бюро Роман Труба.

Всього визначили 180 переможців конкурсу на посади в центральному апараті: 54 державних службовців і 126 слідчих, які вже почали проходити спеціальну перевірку.

У повному обсязі робота Держбюро буде запущена восени, але для цього знадобиться координація зусиль з іншими держорганами, в першу чергу - з урядом, зазначив Труба.

«Найближчим часом будуть призначені сотні слідчих, які почнуть перші кримінальні розслідування. Крім того, зараз працює конкурсна комісія, яка проводить відбір на всі територіальні управління. Після закінчення цього відбору ми зможемо говорити про повноцінний початок роботи Державного бюро розслідувань», - додав він.

Раніше були обрані перші 75 слідчих в Держбюро розслідувань. Перед цим повідомлялося, що конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади в ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: