В Україні зміняться рахунки для сплати податків

Читать на русском
У фіскальній службі нагадують, що це пов'язано із закінченням перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів.

Рахунки, котрі сьогодні використовуються платниками для поповнення доходної частини бюджетів припиняють діяти з 11 вересня 2018 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС, передає «Слово і Діло».

«Будуть діяти виключно нові бюджетні рахунки для сплати податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів (МФО 899998)», - нагадують в ДФС.

У фіскальній службі нагадують, що це пов'язано із закінченням перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів.

Таким чином, починаючи з 11 вересня 2018 року кошти, які будуть сплачуватися платниками податків на рахунки зі старими реквізитами, що не будуть зараховуватися до бюджетів, а будуть повертатися платникам як нез'ясовані надходження.

У той же час, до 11 вересня залишаються активними для зарахування податків, зборів та інших платежів бюджетні рахунки, відкриті на балансі головних управлінь казначейства в областях і Києві (зі старими реквізитами) з метою «попередження виникнення у платників податків податкового боргу та недопущення втрат бюджетів на час перехідного періоду».

Раніше в ДФС відзвітували про нелегальних підприємців.

Також в ДФС розповіли, скільки в Україні нелегальних працівників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: