ДФС відзвітувала про боротьбу з контрабандою лісу

Читать на русском
У червні щодня з України вивозилося понад 2,8 тисячі тонн деревини, а зараз показник знизився до 0,8 тисяч тонн.

У фіскальній службі заявляють, що в липні контрабанда лісу з України зменшилася втричі.

Про це повідомляє прес-служба ДФС у середу, 8 серпня, пише «Слово і Діло».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв домогтися скасування вето на закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісуСказано 23 липня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Середньодобовий показник оформлення на експорт паливної деревини в липні поточного року зменшився майже втричі в порівнянні з червнем. Так, у червні 2018 року в середньому протягом доби оформлялося в режимі експорт понад 2,8 тис. тонн вантажів, у липні цей показник скоротився до 1,5 тис. тонн, а за період з 23 липня (посилення заходів) по 6 серпня середньодобовий показник склав 0,8 тис. тонн. Отже середньодобовий експорт зменшено втричі в порівнянні з червнем», - йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначили, що основним ризиком під час вивезення лісоматеріалів є внесення недостовірних відомостей щодо характеристик товару в сертифікат про походження. Йдеться про підміну кодів. Наприклад, ліс кругляк, заборонений до вивезення, декларується як паливна деревина.

Протягом 7 місяців 2018 року митницями ДФС порушено 45 справ про порушення митних правил на загальну суму близько 40 млн грн.

У 2017 році було порушено 163 справи на суму 20 млн грн. Застосовано стягнень (штрафів та конфіскацій) на суму 2,6 млн грн.

Зазначимо, що за минулий рік з України було вивезено понад 1 млн тонн паливної деревини. У країни ЄС з початку року вивезено майже 660 тис. тонн паливної деревини. При цьому понад 90% такого товару експортують державні підприємства - лісові господарства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: