Супрун розповіла, чому не можна «зависати» в соцмережах

Читать на русском
Супрун розповіла про шкоду соцмреж, але у той же час керівник МОЗ визнала, що сучасне життя важко уявити без інтернету і соцмереж.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що надмірне користування соціальними мережами може обернутися появою додаткового стресу, підвищенням тривожності і депресії.

Про це вона написала в Facebook, передає Слово і Діло

Вона уточнила, що існує безліч досліджень, які підтверджують негативні ефекти від надмірного користування мережами. А саме поява додаткового стресу, підвищене почуття тривоги, погіршення настрою і навіть депресія, констатувала Супрун.

Більш того, до негативних наслідків відносять розвиток залежності, зниження самооцінки і порушення сну, підкреслила вона.

При цьому, Супрун визнала, що сучасне життя важко уявити без інтернету і соцмереж.

«Сьогодні вони - простір для поширення цікавих та інноваційних ідей, своєрідне місце зустрічі з близькими і друзями, які знаходяться за сотні кілометрів, і платформа, де ми дізнаємося про останні події. У соцмережах ми можемо вільно висловлювати думки, спілкуватися з однодумцями, ділитися корисною інформацією і в цілому відчувати себе частиною глобального ком'юніті», - розповідає вона.

Наскільки добре ви знаєте поради Уляни Супрун?Ми зібрали найцікавіші поради в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка розвінчує міфи про способи лікування різних хвороб, та пропонуємо вам перевірити свої знання.

Однак, Супрун порадила влаштовувати періодично дні без користування інтернетом.

«Вимкніть оповіщення на телефоні, якщо є така можливість, і влаштуйте собі хоча б один день без постійних поглядів на екран телефону», - додала глава МОЗ.

Раніше Супрун порадила, що робити під час грози і розповіла, які аналізи українці зобов'язані зробити безкоштовно.

Наскільки добре ви знаєте поради Уляни Супрун - дізнайтеся, пройшовши наш тест

Докладні підсумки двох років роботи Уляни Супрун в МОЗ - на нашій інфографіці.

Також аналітики порталу з'ясували, чи є в Україні безкоштовні ліки і які ліки і аналізи повинні бути безкоштовними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: