Супрун розповіла, як поводити себе в натовпі

Читать на русском
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала на своїй сторінці в Facebook список основних правил, яких варто дотримуватися під час відвідування масових заходів і в натовпі.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала на своїй сторінці в Facebook список основних правил, яких варто дотримуватися під час відвідування масових заходів і в натовпі.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Наскільки добре ви знаєте поради Уляни Супрун?Ми зібрали найцікавіші поради в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка розвінчує міфи про способи лікування різних хвороб, та пропонуємо вам перевірити свої знання.

За словами чиновниці, дотримуватися слід наступних правил:

  • насамперед добре вивчіть інформацію про захід, який збираєтеся відвідати, місце, тривалість і формат заходу, передбачені заходи безпеки, прогнозовану кількість учасників.

  • перевірте прогноз погоди. Влітку особливо важливо пам'ятати про вживання достатньої кількості води, щоб уникнути дегідратації (візьміть воду із собою або придбайте на місці).

  • по прибуттю на місце добре вивчіть середовище, особливо зверніть увагу на виходи, місця надання допомоги (при наявності таких) і розташування координаторів заходу. Завжди звертайте увагу на все, що відбувається навколо. Це життєво необхідно для того, щоб зорієнтуватися в разі небеспеки - домовтеся з друзями і близькими про місце зустрічі в разі, якщо заблукаєте.

  • якщо ви рухаєтеся із натовпом в одному напрямку, підтримуйте загальну швидкість, не штовхайтесь. Уникайте будь-яких місць звуження між будівлями, тупиків або виступів.

  • перетинати натовп треба по діагоналі або дотичній. Ні в якому разі не йдіть проти натовпу - не стійте дуже близько біля стін, металевих парканів або вітрин.

  • якщо ви рухаєтеся в натовпі і щось впало, ні в якому разі не опускайтеся, щоб підняти. Щоб уникнути цього - підготуйтеся заздалегідь: надійно сховайте важливі речі в кишені й переконайтеся, що добре зав'язали шнурки.

  • якщо ви впали - перш за все, захистіть руками голову і підігніть ноги до грудей. Намагайтеся піднятися якомога швидше по ходу натовпу.

  • бажано не одягати предмети або речі, за які можна зачепитися: шарф, довгі прикраси або краватку. Не носіть високі підбори або дуже короткий одяг, що може обмежувати ваш рух.

  • якщо з вами діти - тримайте їх постійно в полі зору. Одягніть дитину в яскравий одяг і переконайтеся, що він буде мати з вами зв'язок в непередбачуваній ситуації (наприклад, заряджений телефон).

  • коммунікуйте із оточенням тане соромтеся попросити допомоги в разі потреби. Не бійтеся зіпсувати святкову атмосферу - ваша безпека і здоров'я найважливіше.

Відзначимо, що масові заходи в Україні почалися ще 23 серпня і триватимуть до неділі в зв'язку з державними святами - Днем прапора та Незалежності.

Раніше Супрун повідомила, чим біг корисний для здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: