Супрун порадила, як уберегтися від небезпечних бактерій

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала в Facebook поради як вберегтися від небезпечних бактерій.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала в Facebook поради як вберегтися від небезпечних бактерій.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Наскільки добре ви знаєте поради Уляни Супрун?Ми зібрали найцікавіші поради в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка розвінчує міфи про способи лікування різних хвороб, та пропонуємо вам перевірити свої знання.

«Ботулізм, сальмонельоз, дизентерія, ешеріхиоз об'єднує те, що в наш організм бактерії-збудники найчастіше потрапляють із зіпсованими і неякісними харчовими продуктами, зараженою водою, під час купання в забруднених водоймах, через брудні предмети побуту і руки», - написала Супрун.

Щоб уберегтися, Супрун закликає не нехтувати такими правилами:

1. Мийте руки

Обов'язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням. Брудні руки є однією з найбільш поширених причин харчових отруєнь та появи небезпечних хвороб і станів.

2. Уникайте вживання в'яленої, копченої, солоної і консервованої риби

Якщо консервовані продукти були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувалися або зберігалися неналежним чином - вони можуть стати причиною інфікування. Наприклад, ботулічним токсином.

3. Не їжте продукти, у яких закінчився термін придатності

Навіть якщо ця їжа нормально виглядає і пахне. Терміни придатності визначають і вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованої їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми.

4. Не купуйте продукти у випадкових осіб або на стихійних ринках

Якщо є хоч мінімальний сумнів щодо дотримання санітарних норм і правил зберігання їжі в місці, де її купуєте, - утримайтеся від неї. Якщо ж ви все-таки купуєте там їжу, проводите термічну обробку, особливо молока і молочних продуктів.

5. Ретельно мийте овочі та фрукти проточною водою, для споживання дітьми - обдати окропом

Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з'являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея. При появі симптомів не займайтеся самолікуванням і зверніться до лікаря.

Раніше Супрун розповіла, чому не можна «зависати» в соціальних мережах.

Також в.о. міністра повідомила про користь бігу для здоров'я людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: