Супрун розповіла про користь бігу

Читать на русском
Супрун зазначила, що не обов'язково пробігати довгі кілометри. Мінімальна корисна доза фізичної активності приємно здивує.

Щоденні пробіжки знижують ризик смерті від серцевих нападів та інсультів.

Наскільки добре ви знаєте поради Уляни Супрун?Ми зібрали найцікавіші поради в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка розвінчує міфи про способи лікування різних хвороб, та пропонуємо вам перевірити свої знання.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Хороша новина для бігунів! Дослідники, які аналізували стиль життя понад 55 тисяч осіб протягом 15 років визначили - регулярні пробіжки подовжують життя на 3 роки», - зазначила Супрун.

Супрун зазначила, що не обов'язково пробігати довгі кілометри. Мінімальна корисна доза фізичної активності приємно здивує.

Два роки на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконувала обіцянки СупрунСупрун все-таки запустила медичну реформу на первинній ланці, домоглась ухвалення закону про трансплантацію, але не впоралася з держзакупівлями ліків і забезпеченням пацієнтів безкоштовними ліками.

«Бігайте протягом 5-10 хвилин кожен день у комфортному для вас темпі і це вже спрацює! Втім, якщо можете - бігайте більше», - додала Супрун.

За словами Супрун, для людей, які регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів і інсультів знижувався на 45%, а передчасної смертності - на 30%.

«Фізична активність - таблетка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. У той же час, чим нижче рівень активності, тим вище ризик смертності з будь-якої причини. Саме малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету і високого тиску. Так що намагайтеся все життя проводити в русі. Будь-яка мінімальна, але регулярна фізична активність дуже корисна для здоров'я», - заявила в.о. міністра.

Раніше Супрун порадила, що робити під час грози і розповіла, які аналізи українцям зобов'язані зробити безкоштовно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: