В Україні зникне аналогове телевізійне мовлення

Читать на русском
З 31 серпня аналогове телевізійне мовлення буде припинено на всій території України. Про це 26 серпня нагадала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

З 31 серпня аналогове телевізійне мовлення буде припинено на всій території України.

Про це 26 серпня нагадала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, пише «Слово і Діло».

Кінець аналоговому телебаченню в Україні. Що зміниться для телеканалів і глядачів?Від сьогодні Україна переходить на цифрове мовлення. Перехід проводитиметься в два етапи. Що зміниться, міркували експерти.

«Кабінет міністрів постановою від 13 червня 2018 року № 509 вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України щодо строків використання аналогової технології телевізійного мовлення. Тож 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни», - йдеться в повідомленні.

Однак Нацрада внесла пропозиції до Кабміну про необхідність збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, зокрема на прикордонних, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора, для суспільного мовника (НСТУ) і місцевих компаній, які не мають цифрових ліцензій.

Перехід на цифрову технологію передачі сигналу України здійснює відповідно до зобов'язань, передбаченими Регіональною угодою «Женева-2006».

Раніше стало відомо, що в Києві запрацювало цифрове радіо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: