Аналогове телебачення почнуть вимикати з липня

Читать на русском
Уряд ухвалив рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 1 липня 2018 року. Раніше його планували вимкнути в березні.

Уряд ухвалив рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 1 липня 2018 року.

Про це повідомляється на «Урядовому порталі», пише «Слово і Діло».

Яким ЗМІ довіряють українці: майже половина вірить телебаченнюУкраїнському телебаченню довіряє майже половина українців, а російському - лише 7% опитаних. При цьому на сході країни російській пропаганді все ще вірять 20% українців

«З метою забезпечення інформаційної безпеки країни та з урахуванням рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про затвердження Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення від 15.03.2018 року уряд на черговому засіданні ухвалив рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 01.07.2018 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідною постановою Кабінету міністрів «Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України» продовжений термін використання радіотехнології «Аналогове телевізійне мовлення». Ухвалення цього рішення забезпечить безперервність телерадіомовлення на всій території України та конституційне право громадян на безперешкодне отримання інформації.

18 лютого 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення схвалила проект плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення, розроблений нею на виконання розпорядження Кабінету міністрів України. Припинення роботи чинних аналогових радіоелектронних засобів у першій області було заплановане на березень 2018 року.

Нагадаємо, набув чинності закон про тимчасовий дозвіл на мовлення в районі АТО.

Також «Слово і Діло» дослідило, що українські політики обіцяють з приводу мовного питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: