Аналогове телебачення на Донбасі буде до кінця року

Читать на русском
Сьогодні більшість жителів територій, прилеглих до лінії розмежування, має застарілу техніку.

Аналогове телевізійне мовлення залишиться в Донбасі до кінця цього року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив директор департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації Олександр Костенко.

Доступ до телевізора: як зміниться життя українців із переходом на цифрове мовленняЩо потрібно знати про цифрове телебачення та які ризики пов’язані з його появою – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

«До нас прислухалися, сьогодні прийнято рішення, що, як мінімум, до кінця року аналогові передавачі в Луганській і Донецькій областях не відключать», - підкреслив він.

Костенко уточнив, в Луганській і Донецькій областях, де тривають бойові дії, необхідно постійно тримати зв'язок з українцями, які зараз проживають у тимчасово окупованому Донбасі.

За його словами, необхідно пам'ятати, що сьогодні більшість жителів територій, прилеглих до лінії розмежування, має застарілу техніку і поки не забезпечені засобами приймання цифрового сигналу.

У самопроголошених ЛДНР здійснюється аналогове українське телемовлення передавачем потужністю 5 кВт.

«Департамент масових комунікацій вже підготував обґрунтування щодо того, щоб залишити аналогове мовлення в Луганській області до завершення операції об'єднаних сил», - уточнив Костенко.

Нагадаємо, з 31 липня, в Києві та Кіровоградській області припинило мовлення аналогове телебачення, а 31 серпня - на всій території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: