У Києві за два тижні вкрали чотири велосипеда з велопрокату

Читать на русском
Один з викрадених велосипедів знайшли на одному з ринків електроніки: злодії зняли з нього колеса, зірвали всі механізми і готувалися фарбувати раму.

У Києві за два тижні роботи системи велопроката було вкрадено 4 велосипеди.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає його прес-служба, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв у травні відкрити перехоплюючий велопаркінг на метро «Лівобережна»Сказано 28 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Один з викрадених велосипедів знайшли на одному з ринків електроніки: злодії зняли з нього колеса, зірвали всі механізми і готувалися фарбувати раму.

«Кожен велосипед оснащений системою GPS, яка дозволяє відстежити, де цей велосипед знаходиться. Але, на жаль, випадки крадіжок і вандалізму трапляються. У нас ще є люди, які не хочуть жити в цивілізованому місті. І ми будемо з цим боротися. Будемо їх привчати. Були й випадки, коли хотіли вкрасти велосипед, але цих людей затримали», - заявив мер столиці.

Також Кличко розповів про плани із розвитку велоінфраструктури в столиці. За його словами, на багатьох вулицях, де здійснюють капітальний ремонт доріг, облаштовують велодоріжки.

«Наше завдання - створити всі умови для велосипедистів. Для того, щоб вони відчували себе в безпеці. Щоб вони також не заважали руху. Нам треба облаштувати багато велодоріжок. Для цього створено окремий підрозділ у Департаменті транспорту. Ми залучили фахівців, активістів, вони розробляють систему велопростору. А наше завдання - реалізувати ці плани і очікування, для того, щоб пересування на велосипеді стало більш масовим у столиці», - підкреслив Кличко.

Раніше у Кличка анонсували новий формат невідкладної медичної допомоги.

Також у мера знайшли пояснення нічному потопу на Хрещатику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: