У Кличка анонсували новий формат невідкладної медичної допомоги

Читать на русском
Гінзбург зазначила, що надання невідкладної медичної допомоги щодня буде здійснюватися і сімейними лікарями, педіатрами та терапевтами з 08:00 до 20:00 в будні і з 9:00 до 15:00 у вихідні та святкові дні.

З 1 вересня невідкладна медична допомога столиці працюватиме в новому «зручному і якісному форматі».

Про це заявила директор Департаменту охорони здоров'я Києва Валентина Гінзбург, повідомляє прес-служба міської влади, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв презентувати програму розвитку столичної медициниСказано 14 червня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Вона пояснила, що це пов'язано з тим, що з 1 вересня бригади невідкладної медичної допомоги переходять в підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«По-перше, щоб викликати додому невідкладну допомогу досить буде набрати єдиний і добре відомий усім номер «103». Таким чином, відпадає необхідність дізнаватися і пам'ятати семизначний номер «швидкої» свого району», - сказала Гінзбург.

Крім того, за її словами, з'явиться контроль над викликом, оскільки буде вестися аудіозапис всіх розмов із диспетчером Центру екстреної медичної допомоги, а номер абонента буде автоматично ідентифікуватися.

Що пообіцяли мери України на 2018 рікМайже всі мери України вже розпланували 2018 рік. Аналітики Слова і Діла відстежили, що вони обіцяли мешканцям своїх міст.

«Тому ми сподіваємося значно знизити кількість скарг киян із приводу некоректності медиків або того, що виклик відмовлялися приймати», - пояснила директор департаменту.

Також вона додала, що відтепер всі виклики буде приймати фахівець, який «здатний миттєво зорієнтуватися»: насправді вам потрібна «невідкладна допомога», або може до вас необхідно направити «швидку».

Гінзбург зазначила, що надання невідкладної медичної допомоги щодня буде здійснюватися і сімейними лікарями, педіатрами та терапевтами з 08:00 до 20:00 в будні і з 9:00 до 15:00 у вихідні та святкові дні.

Раніше Кличко анонсував будівництво нової лікарні на Троєщині.

Також нагадаємо, що Київ опинився в десятці найгірших для життя міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: