У Кличка пояснили, чому в Києві стався черговий потоп

Читать на русском
Радник столичного мера переконаний, що проблема не у дощових стоках, а в аномально сильних опадах.

У Київській міській державній адміністрації назвали столичні зливи аномальними.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 25 липня, заявив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець у своєму Facebook.

У КМДА зазначили, що на деяких вулицях утворилися річки. Радник столичного мера переконаний, що проблема не у дощових стоках, а в тому, наскільки сильні опади були цього разу.

«Якщо вода не стоїть годинами, а поступово йде, то простий дощовий стік не справляється з обсягами опадів через їхню аномальність. І такі проблеми бувають у всьому світі, навіть у найбільших і успішних мегаполісах. Якщо ж вода стоїть довго і не йде, тоді дійсно проблема зі стоками і над цим потрібно працювати», - написав Білоцерківець у соцмережі.

Він також повідомив, що у зв'язку із затопленням вулиць після зливи управління надзвичайних ситуацій КМДА за дорученням мера Віталія Кличка направило помпи для відкачування води в район Дорогожичей і на вулицю Дегтярівську.

За його словами, в районі Дорогожичей помпи були встановлені, але там вибило автоматику. Ситуацію виправляють рятувальники.

Мер також доручив перевірити інші місця в місті, де через зливу можуть виникнути критичні ситуації, і в разі необхідності направити помпи.

Нагадаємо, 25 липня в Києві пройшов сильний дощ з градом і різкими поривами вітру.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: