Холодницький повернувся з відпустки – джерело

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор вийшов на роботу, хоча мав повернутися з відпустки лише у вересні.
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повернувся з відпустки.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело.

За інформацією співрозмовника, Холодницький сьогодні, 23 серпня, повернувся на роботу. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі називали датою його повернення з відпустки 13 вересня.

Водночас «Українській правді» джерело в Генеральній прокуратурі повідомило, що керівника САП з відпустки викликав генеральний прокурор Юрій Луценко ще в понеділок, 20 серпня.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган розповіла в коментарі УП, що Холодницький і Луценко обговорили робочі моменти ще 20 серпня. За її словами, голову САП відкликали з відпустки з двох причин.

«Перша – це скарга детектива НАБУ на дії одного з прокурорів САП щодо закриття провадження в так званій справі «рюкзаків», щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра внутрішніх справ Чеботаря Сергія», – пояснила Сарган.

У цій ситуації, за словами прес-секретаря Луценка, згідно із законом рішення має ухалити хтось із верхівки САП, зокрема Холодницький, а не генпрокурор.

«Другою причиною, стало те, що слідство, яке вела спільна група в одному з проваджень під процесуальним керівництвом ГПУ, вийшло на чиновника категорії А, а чиновники цієї категорії – це виключна підслідність НАБУ та САП. Відповідно, було ухвалене рішення генпрокурором і Холодницьким про необхідність залучення до цієї групи ще прокурорів САП», – сказала вона.

Однак прес-секретар не повідомила, про яке провадження йдеться, й додала, що всьому свій час. Сарган пояснила, що після вирішення цих питань Холодницький зможе продовжити відпочинок.

Нагадаємо, САП місяць на розглядає скаргу НАБУ на закриття справи Авакова, хоча, згідно з КПК України, скаргу мали розглянути протягом трьох днів з дня надходження.

Згодом у САП пояснили, що затягують із рішенням щодо скарги на закриття справи Авакова, оскільки її можуть розглянути лише Холодницький, генпрокурор або його заступники.

Водночас з'ясувалося, що до скандалу навколо скарги на закриття справи Авакова заступники керівника САП раніше розглядали аналогічні скарги детективів у інших справах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: