Супрун розповіла, які аналізи роблять безкоштовно

Читать на русском

Супрун розповіла, які аналізи та дослідження в медзакладах України роблять безкоштовно. Також в.о міністра розповіла, що робити якщо у медзакладі вам відмовляють.

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, які базові аналізи та дослідження в медзакладах України роблять безкоштовно.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Які ліки та аналізи мають бути безкоштовними й скільки з них безкоштовні насправдіУ МОЗ говорять, що безкоштовні ліки є, тому що діють різні програми. Чому ж нам доводиться оплачувати більшість аналізів та медпрепаратів власним коштом.

«Кожен з цих аналізів можна пройти за призначенням вашого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра у закладі охорони здоров’я, де він веде прийом. Інші дослідження та аналізи за необхідності виконуються за направленням вашого лікаря в поліклініках або лікарнях», - зазначила Супрун.

Також вона розповіла, як діяти, якщо у медзакладі вам відмовляють у цих послугах або вимагають гроші за них:

  • Дізнайтеся, чи ваш заклад первинної медичної допомоги уже працює з НСЗУ - Національна служба здоров'я України, на офіційному сайті служби. Якщо медзаклад має договір з НСЗУ, звертайтеся зі скаргою на урядову гарячу лінію - 15-45.

  • З осені у Нацслужби здоров’я запрацює власний контактний центр, куди можна буде звернутися.

  • Якщо ваш заклад ще не підписав договір із НСЗУ, зверніться зі скаргою до головного лікаря та/або у місцевий департамент чи відділ охорони здоров’я.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало чи на медреформу вистачить грошей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: