Формат переговорів щодо Донбасу змінять – ЗМІ

Читать на русском
Переговорний процес між Волкером і Сурковим дав усе, що міг, і вичерпав себе, стверджує джерело.

Подальші переговори спецпредставника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера та помічника президента Росії Владислава Суркова під питанням, оскільки цей формат вичерпав себе.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело, знайоме з перебігом переговорів, у вівторок, 21 серпня.

Зміна «куратора» щодо Донбасу: що може означати відставка Суркова?ЗМІ вкотре пишуть, що найближчим часом очікується відставка Владислава Суркова з посади куратора з питань Донбасу.

«Цей переговорний формат сприяв вирішенню цілого комплексу протиріч щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Найголовніше – він дозволяв Москві та Вашингтону не лише своєчасно звіряти, як годиться, годинник, а й зрозуміти, як бачить цей конфлікт і якими міркуваннями керується кожна зі сторін. Однак на сьогодні формат дав усе, що міг, і вичерпав себе», – сказало джерело.

За його словами, нових зустрічей у доступному для огляду майбутньому не заплановано.

«Обговорюється питання про доцільність збереження формату як такого. Не виключено, що формат може бути видозмінений або замінений іншим форматом», – сказало джерело.

Нагадаємо, 26 січня в Дубаї відбулася остання зустріч Волкера та Суркова. За її підсумками помічник президента РФ заявив, що новий варіант миротворчої місії ООН на Донбасі видається реалізовуваним. За його словами, в Москві уважно вивчать пропозиції Вашингтона й своєчасно нададуть відповідь.

Своєю чергою Волкер вважає, що діалог із РФ щодо Донбасу дуже важливий, оскільки ця країна відіграє ключову роль у цьому конфлікті.

Згодом у Кремлі заявили про паузу в переговорах Волкера та Суркова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: