Волкер розповів, про що поговорить із Сурковим в Дубаї

Читать на русском
Спецпредставник США з питань України Курт Волкер поділився планами на майбутню зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим у п'ятницю, 26 січня, в Дубаї.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер поділився планами на майбутню зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим у п'ятницю, 26 січня, в Дубаї.

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Перш за все щодо зустрічі з паном Сурковим, то я сподіваюся викласти бачення США щодо того, що ми можемо зробити, щоб пришвидшити завершення конфлікту. Це вимагатиме від Росії рішення про відведення своїх сил. А підконтрольні сили, які там є, зрештою мають бути розформовані», – зазначив він.

Водночас Волкер висловив думку, що сторони можуть і не дійти якоїсь згоди під час цієї зустрічі.

«Не думаю, що ми домовимося на цій зустрічі, але я думаю, що важливо вказати, якими є наші очікування. І я також, звичайно, хочу почути, що скаже пан Сурков зі свого боку», – сказав він.

Війна на Донбасі: про що говорять заяви Волкера та якою є позиція США23 січня Курт Волкер прибув в Україну. Спецпредставник США вважає, що поки РФ не визнає себе стороною конфлікту, вирішити питання Донбасу неможливо. Оцінили позицію США та візит Волкера до Києва експерти.

За його словами, «ми хотіли б створити безпеку для всіх жителів, які там перебувають: етнічних росіян, етнічних українців, для будь-кого має бути безпека». На переконання спецпредставника США, цього можна досягти завдяки миротворчим силам ООН.

«Щойно це буде досягнуто, звичайно, Мінські угоди мають бути імплементовані. А це передбачає справжнє тривале перемир’я, відведення важких озброєнь, вибори, амністію, спеціальний статус для регіону. Всі ці речі важливі. Тому я хочу чітко заявити, що ми готові докласти всіх зусиль, щоб наблизити це, але це має базуватися й на рішенні Росії також», – наголосив він.

Як повідомлялося спецпредставник США Курт Волкер перебував в Україні напередодні своєї зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим 26 січня в Дубаї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: