Bloomberg дізнався про домовленості Трампа і Путіна

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін і президент США Дональд Трамп під час зустрічі в Гельсінкі в основному обговорювали кризу в Сирії і роль Ірану в регіональному конфлікті.

Президент Росії Володимир Путін і президент США Дональд Трамп під час зустрічі в Гельсінкі в основному обговорювали кризу в Сирії і роль Ірану в регіональному конфлікті.

Про це в п'ятницю, 17 серпня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела в американській адміністрації, пише «Слово і Діло».

Перекладіть Трампа українською. Колонка Леоніда ШвецяДональд Трамп із початку свого президентства веде війну зі спецслужбами США. Нещодавно він позбавив доступу до держтаємниці екс-голову ЦРУ Джона Бреннана.

Як повідомило джерело, лідери США і Росії дійшли згоди з іранського питання. Зокрема, Трамп і Путін домовилися про те, що іранські військові повинні покинути Сирію. Проте, російський лідер попередив, що Іран вивести з регіону буде дуже важко.

У матеріалі наголошується, що глави держав також обговорили кампанію проти терористичного угрупування «Ісламська держава», ситуацію навколо спірної території на Близькому Сході - Голанських висот і гуманітарну ситуацію в Сирії.

Відразу після закритої зустрічі з Путіним в Гельсінкі Трамп провів 15-хвилинний брифінг з главою апарату Білого дому Джоном Келлі, радником з національної безпеки Джоном Болтоном, держсекретарем США Майком Помпео і послом США в Росії Джоном Хантсманом.

Проте, російсько-американська зустріч дала мало в плані конкретних домовленостей між Москвою і Вашингтоном, вважає американський джерело. В ході переговорів лідери також не підтвердили продовження двостороннього договору з контролю над озброєннями. Російська сторона намагалася залучити американців до дискусії про продовження договору між Росією і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО). В останній раз цей договір був підписаний при колишньому американському президенті Бараку Обамі. Угода укладена до 2021 року.

Особливу увагу на Гельсінському саміті було приділено передбачуваному втручанню Росії в американські президентські вибори в 2016 році, нагадує Bloomberg.

Під час закритої зустрічі з Путіним, Трамп сказав про те, що він очікує, що втручання припиниться на виборах 2018 роки (проміжних виборах у листопаді в конгрес США). Джерело агентства зазначило, що тема «російського втручання» була вперше піднята Трампом в ході двостороннього розмови. В ході спілкування з Путіним тет-а-тет Трамп також висловив стурбованість з приводу німецько-російського проекту Північний потік-2, а також ядерними програмами Ірану і Північної Кореї.

Раніше Трамп назвав стан економіки США «кращим за всі часи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: