Спецслужби США: зустріч із Трампом перевершила очікування Путіна

Читать на русском
Спецслужби США і інших країн Заходу вважають, що зустріч лідерів США і Росії в Гельсінкі перевершила очікування Москви.

Розвідслужби США і Заходу дійшли висновку, що російські чиновники були задоволені самітом президентів РФ і США Володимира Путіна і Дональда Трампа в Гельсінкі.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє CNN з посиланням на два джерела в розвідці.

Черговий раунд санкцій США проти РФ. Чи вплине це на Путіна?Сенатори США готують новий пакет санкцій проти РФ і пропонують визнати Росію країною-спонсором тероризму. Які обмеження найболючіші та чи змінять вони щось, міркували експерти.

Зазначається, що «дані висновки, засновані на широкому спектрі розвідданих, вказують на те, що Кремль визнав результати саміту 16 липня більше вдалими, ніж очікувалося".

Джерела в розвідці наголосили, що «Росія особливо задоволена тим, як пройшла прес-конференція двох лідерів в Гельсінкі».

При цьому вони зазначили, що Москва «дивується, чому Трамп не проводить більш дружню політику щодо Росії за його підсумками».

Як заявив представник західної розвідки, «Кремль заплющує очі на той факт, що Конгрес і інші особи в США відіграють значну роль у виробленні політики США».

У Білому домі інформацію CNN не прокоментували. Також відмовилися обговорювати це питання в Національній розвідці.

Нагадаємо, після саміту в Гельсінкі США запровадили нові санкції проти Росії, пов'язані з отруєнням у Великобританії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: