Вашингтон закликав Лондон підтримати санкції проти Ірану

Читать на русском
Посол США в Великобританії Роберт Вуд Джонсон звернувся із закликом до Лондона підтримати дії Вашингтона щодо до Тегерана.

Посол США в Великобританії Роберт Вуд Джонсон звернувся із закликом до Лондона підтримати дії Вашингтона щодо до Тегерана.

Як пише «Слово і Діло», заклик дипломат озвучив в статті, що вийшла на сторінках The Sunday Telegraph.

У публікації посол зазначає, що США стоять на чолі міжнародних зусиль, спрямованих на досягнення «дійсно всеосяжної угоди».

«Разом ми можемо допомогти досягти миру і процвітання в Ірані, що бажає побачити весь світ», - підкреслив він.

«Іранський режим витрачає мільярди доларів, щоб дестабілізувати ситуацію в [близькосхідному] регіоні. Він підтримує злодіяння [президента Сирії Башара] Асада проти сирійського народу. Він здійснює кібератаки проти західних демократій», - звинуватив ісламську республіку дипломат.

Про намір відновити санкції проти Ірану Трамп оголосив 8 травня. Він звинуватив Тегеран у розробці ядерної зброї і збагаченні урану в обхід положень Спільнго всеосяжного плану дій (СВПД) з іранського атому.

Перший блок обмежувальних заходів Вашингтон відновив 7 серпня. Вони торкнуться автомобільного сектора країни, торгівлі золотом та іншими металами. Другий блок обмежень набере чинності в листопаді.

У відповідь на кроки США Євросоюз запровадив блокуючий регламент, який оголошує американські санкції відносно Ірану недійсними на всій території ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: