Україна не блокуватиме транзит товарів з РФ – Омелян

Читать на русском
Україна не планує блокувати транзит російських товарів, запевнив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляє, що країна не планує блокувати транзит російських товарів.

Як передає «Слово і Діло», про це він сказав в ефірі «5 каналу».

Омелян планує створити Центр транспортних інноваційСказано 8 серпня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Транзит із кожним роком падає. Росія робить це навмисно, щоб учергове знекровити Україну, але це об'єктивний процес, ми на нього вплинути не можемо. Зі свого боку ми блокувати транзит не плануємо, тому що ми маємо зобов'язання в межах СОТ», – цитує його інформагенція «Українські новини».

За його словами, Росія використовує всі свої важелі, щоб дестабілізувати в першу чергу регіон Азовського моря, внаслідок чого товарообіг через маріупольський морський торговельний порт у Донецькій області за січень-червень 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року знизився на 10%, а через Бердянський морський торговельний порт у Запорізькій області знизився на 16%.

Нагадаємо, раніше Омелян заявляв про наміри припинити залізничне сполучення з Москвою.

Пізніше Міністерство інфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в межах її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, включаючи припинення пасажирського сполучення з РФ.

При цьому міністр транспорту Росії Євген Дітріх заявив, що відомство розробило заходи у відповідь на можливе припинення Україною залізничного та автобусного сполучення з РФ.

Зазначимо, що компанія «Укрзалізниця» отримала 177,5 млн грн прибутку від пасажирських перевезень Україна-Росія за січень-червень 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: