Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян планує створити Центр транспортних інновацій

8 серпня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що планує створити Центр транспортних інновацій. «Ми плануємо створити Центр транспортних інновацій, який стане майданчиком для розвитку hyperloop технологій. Сучасна ефективна транспортна система є запорукою економічного зростання країни та підвищення рівня життя населення», – зазначив Володимир Омелян.
Не виконано
Сказано 8 серпня 2018 р.

Джерело

  • https://mtu.gov.ua/news/30054.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=_oKBe2N44hg
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2534438-innovation-forpost-prezentacia-investicijnih-mozlivostej-industrialnogo-parku.html
  • http://sobitie.com.ua/dnepropetrovsk-novosti/minekonomrazvitiya-zaregistrirovalo-dneprovskiy-industrialnyy-park-innovation
  • https://most-dnepr.info/news/society/169451_dneprovskiy_industrialniy_park.htm
  • Лист Мінінфраструктури від 24 січня 2019 року
  • Лист Мінінфраструктури від 24 січня 2019 року
  • Лист Мінінфраструктури від 24 січня 2019 року
  • https://railinsider.com.ua/u-mininfrastruktury-oprylyudnyly-per/
  • https://www.unian.ua/politics/10666398-uryad-groysmana-sklav-povnovazhennya-pered-radoyu.html

Результат

Станом на 29 серпня 2019 року Центр транспортних інновацій не був створений, а Міністерство інфраструктури України відносить таке утворення до подальших завдань, тому обіцянка отримала статус "не виконано" після відставки уряду Володимира Гройсмана.

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

13 вересня 2018 року відбулась презентація інвестиційних можливостей індустріального парку «INNOVATION FORPOST» у м. Дніпро, завдяки якому місто стає центром індустрії 4.0 з конвергентними рішеннями (як, наприклад, Hyperloop - шостий вид транспорту, який поєднує космічні і авіаційні технології, а також залізницю і трубопровідний транспорт, що втілюватиметься у вигляді Центру транспортних інновацій Hype.ua).

Станом на 7 листопада 2018 року Індустріальний парк Innovation Forpost, згідно з наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) від 7 листопада 2018 року (№1619), включений до реєстру індустріальних (промислових) парків. Він став першим в Дніпрі і 35-м в Україні парком, які потрапили в цей перелік.

6 грудня 2018 року у Німеччині представили інвестиційні можливості індустріального парку «Innovation Forpost» в Дніпрі. Майданчиком для обговорення стала міжнародна інвестиційна виставка International Trade Fair for Property and Investment (EXPO REAL) в м. Мюнхені. Про це ІА «МОСТ-ДНІПРО» повідомили в прес-службі Дніпровського міської ради.

На даному етапі триває залучення інвесторів для побудови парку, на базі якого буде створено Центр транспортних інновацій.

Відповідно до листа Міністерства інфраструктури України від 24 січня 2019 року, метою створення Центру транспортних інновацій — «Transport Tech Hub», є розвиток транспортної інфраструктури в містах України. Інноваційний центр має стати хабом для розвитку проектів, що займаються дослідженням інфраструктурних новацій, транспортування, розумних логістичних систем.

Серед основних завдань Центру транспортних інновацій: проектування та розробка технічних рішень з підвищення безпеки на дорозі, а також їх програмних забезпечень, прототипування, маркетингове формування, бізнес планування — тобто повний цикл від ідеї до реалізації інновацій.

Наразі проводиться робота над організаційною структурою Центру та пошуком фінансування.