Омелян про Росію: ця країна повністю злетіла з котушок

Читать на русском
Росія навмисно використовує Кримський міст та свої військово-морські сили в Азовському морі.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян переконаний, що Росія навмисно використовує Кримський міст і свої військово-морські сили в Азовському морі, щоб відбити бажання у судновласників заходити в порти Маріуполя та Бердянська.

Про це він заявив в ефірі телеканала 112.ua, передає Слово і Діло.

За його словами, РФ хоче дестабілізувати ситуацію в Азовському регіоні в Україні, але, як вважає Омелян спільно з нашими партнерами в регіоні, які є учасниками коаліції проти Росії, їм не вдасться зробити це до кінця.

Він уточнив, що Бердянськ і Маріуполь відчувають певні проблеми у зв'язку з цим, тим не менше ситуація, в регіоні стабільна, порти працюють.

«Одночасно ми працюємо з нашими партнерами, щоб аналогічні санкції було вжито щодо російських чорноморських портів», - розповів він.

За словами міністра, наразі опрацьовують різні сценарії протидії Росії, аж до того, щоб обмежити входження в російські порти судів із європейської реєстрацією.

Міністр додав, що через дії Росії помітне зменшення на 10% входжень у порти Маріуполя і Бердянська.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян: «Якби гроші не крали, ми б уже мали євроколію Одеса-Київ»Міністр інфраструктури Володимир Омелян дав Слову і Ділу інтерв'ю, в якому розповів про безпеку на дорогах, ситуацію з УЗ і своє майбутнє після каденції міністра.

«Це суттєва цифра, ми маємо збитки в сотні мільйонів гривень, але це прямі збитки. Якщо прорахуємо соціально-економічний ефект, якщо ми порахуємо збитки судновласників, які змушені через дії російської сторони простоювати перед проходом Керченської затоки або під час заходу в Азовське море, то ці збитки на порядки вище», - розповів він.

Омелян наголосив, що українська сторона підготувала інформацію щодо зупинення російською стороною суду і передає її європейським партнерам.

«Це збитки не конкретно України. Це збитки кожної конкретної держави ЄС, які перевозять вантажі через Маріуполь і Бердянськ. Тому що година такого простою судна – це декілька тисяч доларів. Російська сторона повинна буде компенсувати всі ці збитки. З Росією можна розмовляти або мовою зброї, або мовою санкцій. Іншої альтернативи немає, тому що ми бачимо, що ця країна повністю злетіла з котушок», - підкреслив він.

Ексклюзивне інтерв’ю Володимира Омеляна – читайте на порталі

Раніше, Георгій Тука заявив, що іноземні морські перевізники використовують низку прийомів, щоб виконувати контракти на доправлення товарів в анексований Крим.

Нагадаємо, США відмовляються визнати претензії Росії щодо Криму і закликали Москву припинити незаконну окупацію півострова.

Тим часом, Україна ініціює введення санкцій щодо 19 російських компаній і 22 фізичних осіб, пов'язаних з будівництвом Керченського моста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: