Омелян уточнив, чи буде заборона на вантажні перевезення до Росії

Читать на русском
Скасовувати вантажні залізничні перевезення з Російською Федерацією Україна поки не збирається.

Міністерство інфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, включаючи припинення пасажирського сполучення з РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

Омелян заявив про плани закрити залізничне сполучення з Росією: реакція соцмережВолодимир Омелян знову заявив про те, що Україна може перервати залізничне сполучення з Росією.

«Ми хочемо, щоб це було винесено в площину уряду або Ради національної безпеки і оборони України з тим, щоб відповідне рішення ухвалили вже на державному рівні», – заявив він.

Як підкреслив Омелян, зараз ідеться виключно про припинення пасажирського залізничного сполучення.

«На цьому етапі ми говоримо про регулярне залізничне пасажирське сполучення. Із вантажним сполученням є проблема не лише в тому, що «Укрзалізниця» втратить істотні надходження до її бюджету, а й із міжнародним законодавством, зокрема з тими зобов'язаннями, які Україна взяла на себе в межах Світової організації торгівлі. А тому зараз ми цю тему вивчаємо, але не просуваємо», – зазначив він.

Позиції Мінінфраструктури вже скеровані ​​на розгляд до відповідних відомств, очікуються рішення.

«Зараз це пропозиції Міністерства інфраструктури, з ними ознайомлені наші колеги ... Ми свої позиції вже подали (на розгляд Кабінету міністрів – ред.). Чекаємо, коли вони будуть розглянуті», – сказав Омелян.

Раніше Омелян заявляв про можливе припинення залізничного сполучення з Росією, однак без конкретики.

Як відомо, в грудні 2017 року російська залізниця повністю перевела пасажирські потяги далекого прямування за новою залізничною лінією Журавка-Міллерове в обхід України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: