У РФ готують відповідь на випадок припинення Україною залізничного сполучення

Читать на русском
У разі ухвалення українською владою рішення про припинення залізничного і автобусного сполучення Росія вживатиме у відповідь заходи.

У Міністерстві транспорту Росії провели підготовку до можливого скасування владою України залізничного і автобусного сполучення між двома країнами.

Як передає «Слово і Діло», про це розповів журналістам міністр транспорту РФ Євген Дітріх, передає ТАСС.

Омелян заявив про плани закрити залізничне сполучення з Росією: реакція соцмережВолодимир Омелян знову заявив про те, що Україна може перервати залізничне сполучення з Росією.

«Мінтранс розглядав це питання і можливі наші заходи у зв'язку з можливим прийняттям такого роду рішень», - сказав Дітріх.

Він пояснив, що в разі прийняття українською владою рішення про припинення залізничного сполучення Росія вживатиме у відповідь заходи.

Утім, за словами міністра, Київ навряд чи піде на введення такої заборони.

«У першу чергу такого роду заходи спричинять неможливість громадян Росії і України користуватися послугами транспорту. Крім як до незручностей і дискомфорту це ні до чого іншого не приведе», - пояснив Дітріх.

Нагадаємо, на початку серпня міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що влада країни розглядає варіант закриття залізничного сполучення з Москвою. У свою чергу представники українського залізничного оператора Укрзалізниці заявили, що в разі прийняття державою такого рішення воно буде виконане.

Пізніше в Києві заявили, що також хочуть припинити автобусне сполучення з РФ.

Авіаційне сполучення між Росією і Україною було повністю припинене в жовтні 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: