Омелян заявив про плани закрити залізничне сполучення з Росією: реакція соцмереж

Читать на русском

Володимир Омелян знову заявив про те, що Україна може перервати залізничне сполучення з Росією.
Слово і Діло

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна збирається припинити залізничне сполучення з Росією.

Про такі плани міністр уже говорив у грудні минуло року. Омелян прогнозував, що про остаточне рішення в уряді можуть оголосити в 2018 році. Відзначимо, що авіасполучення з Росією Україна припинила ще в жовтні 2015 року.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про можливе припинення залізничного сполучення з РФ.

«Головне – грамотно пояснити українцям, чому це важливо й потрібно. Певна критика буде, особливо з боку «ватників», її потрібно перетерпіти. І щоб не було жодних спекуляцій – так, ми тактично втратимо з економічної точки зору. Тому потрібно переконати, що не все виміряються грошима. З усіх інших точок зору – стратегічної, ідеологічної, зовнішньополітичної тощо – Україна виграє. Взагалі, з точки зору майбутнього України, це правильно. Щоб люди відвикали від РФ. Як у боротьбі з палінням, робити поїздки до РФ незручними та непривабливими. Ну, дійсно, яка війна, якщо в нас «братський» пасажиропотік між країнами», – вважає політичний експерт Олексій Мінаков.

«Омелян аргументував свою нову ідею розірвати залізничне сполучення з РФ тим, що родичі українців, що живуть у РФ, мають їздити до нас, а не навпаки. Чим їздити та як повертатися, це не його робота думати, людина стратегії генерує», – написала Олена Дяченко.

«Своєчасне й вкрай потрібне рішення. Ще обов'язково потрібно розібрати залізничне полотно. Ну, як до Криму. І тоді ми зможемо за правом вважатися країною, яка перемогла російського агресора. Слава Україні!», – написав політтехнолог Володимир Макаровський.

«З цим провідницьким клондайком чорної готівки й контрабанди час щось робити. Прийшов час згортати сполучення на Москву. Понад сто пропозицій робочої групи з удосконалення пасажирського сполучення в Україні були відхилені через те, що немає вагонів. Скасування поїздів на Москву дасть можливість запустити потяги у внутрішньому сполученні, яких до цього ніколи не було: наприклад, Ужгород-Херсон або Запоріжжя-Івано-Франківськ», – написав Віктор Гарвона.

Нагадаємо, Володимир Омелян впевнений, що Росія навмисно використовує Кримський міст і свої Військово-морські сили в Азовському морі, щоб відбити бажання в судновласників заходити до портів Маріуполя та Бердянська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: