У Генпрократурі розповіли, скільки хочуть повернути з украдених Лазаренком коштів

Читать на русском
ГПУ знаходиться на фінальній стадії судового розслідування в США, після чого має бути прийняте рішення.

Україна розраховує отримати $280 млн із коштів, незаконно виведених за кордон колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком.

Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає «Слово і Діло».

«Там 280 мільйонів доларів. Йдеться про кілька юрисдикцій. Ми зараз перебуваємо на фінальній стадії судового розслідування в США. І після того, як у США рішення буде ухвалено, в цьому цивільному позові ми зможемо почати переговори з цими 5 юрисдикціями щодо повернення грошей», – сказав він.

За його словами, йдеться про Антигуа і Барбуда, Гернсі, Ліхтенштейн, Литву та Швейцарію.

Єнін зазначив, що Україна може розраховувати на повернення повних сум і вестиме переговори про розподіл цих активів.

Гонтарева заперечує причетність до виведення грошей оточення ЯнуковичаГолова Національного банку України Валерія Гонтарева спростовує чутки про свою причетність до операцій із виведення коштів колишньої влади.

Нагадаємо, Лазаренко був прем'єр-міністром із травня 1996 року до липня 1997 року. В 2004 році він був засуджений судом США за «фінансові зловживання» до дев'яти років ув'язнення та штрафу. В листопаді 2012 року Лазаренко звільнили з федеральної в'язниці та передали імміграційній владі.

Раніше в ГПУ заявили, що сподіваються на повернення США грошових коштів та активів, привласнених колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком. Також нещодавно заморозили 66,7 млн ​​дол. Павла Лазаренка на рахунках банку острівної країни Антигуа і Барбуда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: